Lastig parket: oud-Ajacied zit vast bij twee clubs die hem allebei niet willen

Op 18-jarige leeftijd maakte Viktor Fischer zijn debuut voor Ajax in de Johan Cruyff Schaal en ondanks het verlies leek de Deen de wereld aan zijn voeten te hebben liggen. Onder Frank de Boer werd hij steeds beter en kreeg hij uiteindelijk een basisplaats in Amsterdam. Nu ziet de wereld er echter heel anders uit voor Fischer.

De inmiddels 29-jarige vleugelspeler is door Royal Antwerp uitgeleend aan het Zweedse AIK Solna. Daar hebben ze na aan halfjaar alweer genoeg gezien van Fischer, zo meldt Aftonbladet. De Zweedse club wil hem graag terugsturen naar België, waar hij nog tot medio 2025 onder contract ligt. Zijn huurperiode zou eigenlijk tot decmeber dit jaar gelden.

Het probleem is echter dat ze de oud-Ajacied ook in België niet terug willen. Antwerp ziet geen enkele reden om de huurdeal met Solna te laten ontbinden en Fischer terug te halen. De kampioen van België ziet dus geen toekomst meer in de Deense linksbuiten. Solna zal dus eerst een nieuwe club voor Fischer moeten vinden voordat hij voor even terugkeert bij Antwerp.

Fischer speelde tussen 2012 en 2016 bij Ajax en werd daarna voor vijf miljoen euro verkocht aan Middlesbrough. Daarna kwam hij nog uit voor FSV Mainz en FC Kopenhagen. Hij speelde in totaal 21 interlands voor Denemarken, waarin hij drie keer scoorde.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers