Nieuwe rel in Turkije: clubvoorzitter sommeert spelers van veld te stappen

Het is dinsdag opnieuw misgegaan in de Turkse Süper Lig. Het duel tussen Istanbulspor en Trabzonspor werd gestaakt, nadat de voorzitter van Istanbulspor de spelers had gesommeerd het veld te verlaten.

Na 68 minuten spelen kwam Trabzonspor op een 1-2 voorsprong bij Istanbulspor. Ecmel Faik Sarialioglu, de voorzitter van Istanbulspor, vond dat zijn club vlak daarvoor recht had op een strafschop. Scheidsrechter Ali Sansalan ging daar niet in mee.

Niet veel later, in de 74ste minuut, was de maat vol voor Sarialioglu, die de spelers opdroeg het veld te verlaten. Onder anderen Trabzonspor-voorzitter Ertugrul Dogan en Istanbulspor-verdediger Simon Deli probeerden de woedende preses nog op andere gedachten te brengen, maar tevergeefs.

Acht dagen geleden kwam het Turkse voetbal ook al slecht in het nieuws. Scheidsrechter Halil Umut Meler werd na afloop van het duel tussen Ankaragücü en Rizespor neergeslagen door Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca, die een levenslange schorsing opgelegd kreeg. Naar aanleiding van de aanval op Meler besloot de Turkse voetbalbond (TFF) de Süper Lig tot dinsdag uit te stellen. Op de dag van de hervatting van de competitie is het alweer misgegaan.