Eindelijk een nummer 10 voor Feyenoord: 'Rotterdammers naderen akkoord met Slavia Praag'

Feyenoord is al een tijdje op zoek naar een spelmaker op de nummer 10-positie en lijkt eindelijk beet te hebben. Het Tsjechische Sport meldt dat Feyenoord en Slavia Praag de puntjes op de i zetten om de overstap van Ondrej Lingr rond te maken.

Op hoofdlijnen akkoord

De 24-jarige Lingr is een aanvallende middenvelder, maar kan ook op de flanken uit de voeten. Dat is precies waar Feyenoord naar op zoek is, want Arne Slot zou ook nog een linksbuiten willen toevoegen aan de selectie. Volgens Sport is de 'ontknoping' in de strijd om Lingr genaderd en trekt Feyenoord aan het langste eind. Feyenoord en Slavia zijn op hoofdlijnen akkoord over een transfer van Lingr, aldus het Tsjechische medium.

Lingr heeft mooi CV

Lingr speelt sinds de zomer van 2020 bij Slavia en kwam tot 138 officiële wedstrijden voor die club. Daarin scoorde hij veertig keer en gaf hij elf assists. Hij zou de tweede speler in twee jaar worden die de overstap maakt van de Tsjechische competitie naar Feyenoord. Ook David Hancko bewandelde die weg vorige zomer.

Of de transfer van Lingr gevolgen heeft voor de mogelijke deal met Dinamo Zagreb-speler Luka Ivanusec is onbekend. Volgens Slot is Ivanusec een speler die in de gaten gehouden wordt door de Rotterdammers, maar tot een akkoord is het nog niet gekomen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers