Actie Kramer krijgt mogelijk een staartje; aanklager start onderzoek naar 'obsceen gebaar'

Michiel Kramer scoorde gisteren via de stip de 1-0 namens RKC Waalwijk tegen AZ en ging na zijn goal voorlangs het vak vol bezoekers uit Alkmaar. Hij maakte een obsceen gebaar richting de fans, maar zei na afloop dat hij het openen van een fles champagne imiteerde.

De onafhankelijke aanklager is inmiddels begonnen met een vooronderzoek naar het incident. Het juichen van de RKC-captain zal onder de loep genomen worden, zo laat de KNVB weten. Zijn uitleg na afloop van het duel leek ook een grap, want niet veel later vroeg hij ook aandacht om het gedrag van de fans richting spelers. "Weet je ook wat wij allemaal te horen krijgen van de supporters, of niet?", zei hij. Analist Gertjan Verbeek vond het onvolwassen en oordeelt dat het duidelijk een masturbeergebaar was.

Hij wil er verder niet veel over kwijt. "Ik wil er verder niks over kwijt, want anders krijgen we dat weer", besluit hij. Mogelijk krijgt zijn actie nog een staartje, maar dat zal moeten blijken als het onderzoek van de aanklager is afgerond. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers