Team van de Week! PSV hofleverancier, ook Feyenoord en Go Ahead goed vertegenwoordigd

Speelronde 27 van dit Eredivisieseizoen gaat misschien wel de boeken in als het weekend waarin Feyenoord niet meer om de titel heen kon. De Rotterdammers versloegen Sparta (1-3) en liepen daarmee uit op een gelijkspelend Ajax. PSV won met 2-4 en zij leveren dan ook de nodige spelers in dit Team van de Week.

Zo staan Luuk de Jong, Joey Veerman en Olivier Boscagli in het elftal. Eerst- en laatstgenoemde scoorden allebei en Veerman heerste op het middenveld bij de Eindhovenaren. Desondanks moesten zij wel twee kanonskogels van Oussama Tannane incasseren. Die zichzelf daarmee naar een plekje in dit team schiet. 

Bij Feyenoord blonken David Hancko en Igor Paixão uit. De Braziliaan mocht het vanaf het begin laten zien en beloonde dit met een doelpunt. Ook Iñigo Cordoba stond op het scoreformulier. De Spanjaard van Fortuna Sittard scoorde de eerste twee goals in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen.

Go Ahead Eagles hield Ajax knap op een gelijkspel. Jay Idzes en Jamal Amofa speelden een sterke wedstrijd tegen de Amsterdammers. Ook Mark Diemers heeft een goed duel in de benen. De middenvelder van FC Emmen was met twee assists belangrijk in de gewonnen degradatiekraker tegen SC Cambuur (1-2). Op doel staat Stijn van Gassel. De Excelsior-doelman mocht de aanvoerdersband dragen. Hij keepte een erg sterke wedstrijd en hield FC Twente daarmee van het scoren af.

Bekijk hier het Eredivisie Team van de Week van speelronde 27!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers