Kökcü speler van het jaar in de Eredivisie, Xavi Simons talent van het jaar

Orkun Kökcü is verkozen tot speler van het jaar in de Eredivisie. De oud-aanvoerder van landskampioen Feyenoord had een enorm succesvol jaar met zijn jeugdclub en laat na het in ontvangst nemen van de prijs met een lach en een traan weten enorm trots te zijn. Xavi Simons is verkozen tot talent van het jaar.

Kökcü werd vorig seizoen landskampioen met Feyenoord en maakte persoonlijk ook een bijzonder indrukwekkende ontwikkeling door. De Turks international werd benoemd tot aanvoerder en nam regelmatig zijn team op sleeptouw. De middenvelder kampte aan het begin van het seizoen nog met slaapproblemen, maar overwon die en speelde het beste seizoen uit zijn carriére. Daarmee verdiende hij afgelopen zomer een toptransfer naar Benfica.

Bekijk hier de zichtbaar geëmotioneerde Kökcü

Verkozen boven teamgenoten en Simons

De middenvelder had concurrentie van oud-teamgenoten David Hancko en Santiago Gimenez voor de prijs. Ook Vaclav Cerny en Simons waren in de race om tot speler van het jaar verkozen te worden. Xavi Simons wist wel de bokaal voor talent van het jaar binnen te slepen én mocht uiteraard met de Willy van der Kuijlen-troffee naar huis, omdat hij (samen met Douvikas) topscorer werd van de Eredivisie.

Michiel Kramer won de prijs voor mooiste doelpunt van het seizoen dankzij zijn afstandschot tegen Go Ahead Eagles en Louis van Gaal kreeg de oeuvreprijs voor zijn bewezen diensten in en voor het Nederlandse voetbal.

Ook interessant