Ronaldo: "Over een jaar gaat de Saudi Pro League de Eredivisie voorbij"

Cristiano Ronaldo heeft lovende woorden over voor de Saudi Pro League. De Portugese superster denkt dat het niveau van de Saoedische competitie hoger ligt dan de Amerikaanse Major League Soccer. Daarnaast verwacht hij dat de Turkse en de Nederlandse competitie over een jaar voorbijgestreefd zijn.

"De Saoedische competitie is beter dan de MLS", vertelde Ronaldo maandagavond tegenover de media na de 5-0 oefennederlaag van zijn club Al-Nassr, dat uitkomt in de Saudi Pro League, tegen Celta de Vigo. "Binnen een jaar maken steeds meer spelers de overstap naar Saoedi-Arabië. Over een jaar zal de Saoedische competitie de Turkse en de Nederlandse competitie voorbijgaan".

Deze transferzomer trokken enkele grote namen naar het Midden-Oosten, onder wie Karim Benzema, N'Golo Kanté en Roberto Firmino. Ronaldo speelde daar naar eigen zeggen een belangrijke rol in. "Ik opende de weg naar de Saudi Pro League en nu komt iedereen hierheen".

Op een terugkeer van Ronaldo naar Europa hoeft de voetbalwereld dan ook niet te rekenen. "Ik weet honderd procent zeker dat ik naar geen enkele Europese club terugkeer. Ik ben 38 jaar oud. En het Europese voetbal heeft veel kwaliteit verloren. De enige competitie die het nog steeds goed doet, is de Premier League. Ze liggen ver voor op alle andere competities".