Lingr onder de indruk van Het Legioen: 'Dat kom je nergens tegen'

Feyenoord heeft zomeraanwinst Ondrej Lingr officieel voorgesteld aan de pers. De huurling maakte afgelopen weekend kennis met zijn nieuwe achterban en was onder de indruk. Tegen Almere City (6-1) zag de aanvallers De Kuip voor het eerst uit het perspectief als Feyenoorder.

Want zijn bezoek aan De Kuip was niet zijn eerste. Zo speelde Lingr in de Conference League in 2021/22 al twee keer tegen Feyenoord in Rotterdam-Zuid. Lingr was tijdens de Europese duels van Feyenoord dan ook onder de indruk. "Mijn kennis over Feyenoord begint eigenlijk bij de Conference League. Het team en de speelstijl vielen me daar meteen op", aldus de aanvaller in gesprekmet RTV Rijnmond. "Sinds dat moment ben ik het blijven volgen, omdat het aanvankelijk leek op de stijl die wij bij Slavia Praag hanteerden. Nu ik hier ben, merk ik een aantal veranderingen op. Er wordt veel meer aandacht besteed aan detailsen dat merk ik aan de omgeving buiten het team. Het medische team bijvoorbeeld. Alles lijkt net een stapje verder te gaan."

Nu is er in plaats van gefluit juist gezang voor Lingr. "Dat ik het stadion binnenkwam en de supporters 'Mijn Feyenoord' zongen. Dat kom je nergens tegen", aldus de Tsjech. "Dat geeft je als speler een enorme boost. Ik kijk er zo enorm naar uit om dat zelf te horen. Het geeft je een duw in de rug en maakt je enorm veel sterker." Lingr kan zich wel vinden in de woorden van Arne Slot, die zijn aanwinst een 'stuiterbal' noemde. "Ik blijf gaan. En ook daar buiten ben ik aanwezig, dat klopt. Maar ik ben hier net. Ik ken de stad en de club nog niet tot in detail. Wat ik wel zag, toen ik met mijn auto door het centrum reed, was dat er overal shirtjes en vlaggen van Feyenoord zijn te zien" erkent de aanvaller. "De jongens vertelden al dat de band tussen Rotterdam en Feyenoord heel hecht is. Slavia Praag is ook een club met een heel fanatieke achterban. En de shirts van beide clubs vertonen opvallend veel gelijkenissen, maar ik denk wel dat Feyenoord in alle opzichten een stap vooruit is.''

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers