Organisatie en FIFA sjoemelen met cijfers Oranje

Bij zo'n groot evenement als het WK verwacht je dat de organisatie eerlijk is over de cijfers. De Engelse pers heeft achterhaald dat we daar bij het WK2022 in Qatar niet vanuit kunnen gaan. Het blijkt namelijk dat de FIFA en de organisatie sjoemelen met de cijfers over het aantal bezoekers, onder andere bij de wedstrijd Nederland-Senegal

Op televisie zien we weinig bezoekers bij het WK2022

Als we de WK-wedstrijden op televisie zien valt op dat er veel lege plekken zijn. Ook zagen we al eerder discussie over betaalde supporters. In onderstaand beeld van de openingswedstrijd Qatar-Equador komt dit duidleijk naar voren.

Ook de wedstrijd Nederland - Senegal was verre van uitverkocht.

FIFA en organisatie WK rapporteren veel te hoge bezoekersaantallen

Als je echter de officiële cijfers van de bezoekersaantallen bekijkt die de FIFA naar opgave van de WK organisatie publiceert valt dit echter niet op. Sterker nog, volgens de officiële bezoekerscijfers bezochten 67.000 supporters de openingswedstrijd in het Al Bayt Stadion, terwijl de capaciteit 60.000 plaatsen is. Ook bij Nederland - Senegal werd er gerommeld met cijfers. Volgens officiële opgave waren er 41.721 supporters, terwijl de capaciteit van het Al Thumama stadion 'slechts' 40.000 bezoekers bedraagt.