Arbiter Lille - Ajax zes wedstrijden geschorst in eigen land

Ivan Kruzliak, de scheidsrechter tijdens het Europa League-duel tussen Lille OSC en Ajax, is in eigen land voor zes wedstrijden geschorst. Aanleiding daarvan is zijn discutabele optreden tijdens de wedstrijd AS Trencin - DAC 1904 Dunajská Streda. Die schorsing komt niet uit de lucht vallen, aangezien de Slowaak donderdagavond opnieuw een aantal keer in de fout ging. 

Kruzliak kende op 14 februari een zeer omstreden strafschop toe aan Dunajská Streda. Op dat moment stond AS Trencin op een 3-2 voorsprong. De bezoekers kwamen door de penalty nog langszij, waardoor het duel eindigde in een 3-3 gelijkspel. Na de wedstrijd kreeg de Slowaakse arbiter een stortvloed aan kritiek. De dubieuze beslissing leverde Kruzliak een schorsing op van zes wedstrijden.

Ajax in het zadel geholpen 

Kruzliak gaf donderdagavond opnieuw makkelijk een strafschop. Nicolás Tagliafico ging opzichtig naar de grond, maar tot ieders verbazing kende de leidsman een penalty toe aan Ajax. Daardoor kwam de ploeg van Ten Hag langszij en even later schoot invaller Brian Brobbey nog de winnende binnen voor de Amsterdammers. Het is nog onbekend of Kruzliak, net als in eigen land, door de UEFA wordt geschorst voor Europese wedstrijden.

Dit is het bewuste penalty-moment, waardoor Kruzliak zes wedstrijden is geschorst: