Mike Verweij over dertien coronabesmettingen bij Ajax: "Spelers zaten te hoesten als zeehonden"

Mike Verweij reageert in De Telegraaf op de berichtgeving uit Kameroen dat André Onana het coronavirus zou hebben opgelopen. Onzin, zo stelt de journalist: "In Kameroen waren ze op restdeeltjes van corona gestuit en dit beschouwden ze als een nieuwe besmetting."

De journalist heeft dit bij Ajax gecontroleerd en er blijkt niets van waar: "Onana zou corona hebben, zo meldden de altijd betrouwbare media in Kameroen. Ik heb contact opgenomen met mensen binnen Ajax. Je hoorde zijdelings wel dat ze bij de voetbalbond van Kameroen op restdeeltjes van corona waren gestuit. Die komt Ajax ook tegen als Onana getest wordt. Maar bij Kameroen hebben ze dit als een nieuwe besmetting beschouwd."

Verweij weet wel vrij zeker dat Onana aan het begin van de coronaperiode het virus heeft gehad: "Hij was begin augustus één van de dertien bij Ajax die besmet is geweest. Bij Getafe-uit hebben spelers van Ajax zitten hoesten alsof ze zeehonden waren. Daar weet iedereen nu zeker van dat hij toen corona heeft gehad."