Twente-back in belangstelling van Nederlandse top: "Er wordt een vaste basiskracht in hem gezien"

Joshua Brenet speelt een ijzersterk seizoen bij FC Twente. De rechtsback heeft zichzelf volledig terug op de kaart gezet en wil graag een stap hogerop maken. Volgens 1908.nl is Feyenoord geïnteresseerd en met de invulling van de backpositie bij PSV en Ajax kunnen ook deze clubs genoemd worden als mogelijke opties.

Feyenoord concreet wanneer verdediger vertrekt

Rutger Vinke van 1908.nl meldt dat Brenet serieus in beeld is bij Feyenoord. "Hij heeft een zeer goed seizoen gedraaid, ook op data. Deze jongen komt vanzelf in aanmerking bij een vertrek van of Geertruida, of Pedersen. Er wordt een vaste basiskracht in gezien."

De komst van Brenet valt of staat met een eventueel vertrek van Geertruida bij Feyenoord. "Als Geertruida vertrekt, heb je Trauner en Pedersen en haal je Brenet erbij. Dan heb je in Brenet denk ik de eerstvolgende rechtsback. Het is binnen de technische staf vooralsnog een wens der gedachte. Volgens mij is de scouting ook volledig overtuigd van Brenet."

Ajax en PSV ook op zoek naar rechtsback

De andere twee topclubs in Nederland, Ajax en PSV, zijn ook op zoek naar een nieuwe rechtsback. Bij Ajax bleek Jorge Sánchez niet goed genoeg en is ook Devyne Rensch niet altijd even stabiel. Eerder werden Sambo (PSV) en Gaaei (FF Viborg) al genoemd als mogelijke versterkingen op deze positie. De naam van Brenet kan hier misschien wel aan toegevoegd worden.

Ook bij PSV is de rechtsbackpositie een plek waar Peter Bosz versterking zoekt. Met de terugkeer van Sambo, nadat hij verhuurd werd aan Sparta, heeft PSV wel een extra optie. De andere backs, Teze en Mwene, werden afgelopen seizoen ook niet altijd gewaardeerd in Eindhoven. 

Avontuur in Londen

Brenet werd zaterdagmiddag veelvuldig gekoppeld aan Fulham FC. De club uit Londen is geïnteresseerd in de back van De Tukkers en de London evening standard weet te melden dat de afkoopsom in het contract van Brenet maar een schamel bedrag van één miljoen euro is. Of de interesse van Fulham concreet is, weet de krant niet melden.

Ook interessant