Calvin Bassey opnieuw mikpunt van kritiek: "Een onbegrijpelijke aankoop"

Calvin Bassey werd afgelopen zomer voor 25 miljoen euro door Ajax overgenomen van Rangers FC. De Nigeriaans international kwam tot nu toe 22 keer in actie voor de Amsterdammers, maar heeft nog geen onuitwisbare indruk achter gelaten. Wim Kieft laat zich ook kritisch uit over de zomeraanwinst van Ajax en noemt de linkspoot een 'onbegrijpelijke aankoop': "Bassey is geen echte pure verdediger, maar ook geen centrale verdediger die heel goed kan voetballen", aldus Kieft bij Vandaag Inside. 

Bassey kende een dramatisch debuut voor Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin hij slechts een kwartier speelde en met rood het veld moest verlaten. Inmiddels is de Nigeriaan zes maanden verder, maar heeft hij voetbalminnend Nederland nog niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Bassey werd onder meer als centrumverdediger en linksback gebruikt en daar zet Kieft vraagtekens bij: "Als Schreuder Bassey linksback zet, dan vraag ik me af wat er in godshemelsnaam met Wijndal aan de hand is? Waarschijnlijk is dat heel beroerd", stelt de analist, die daarmee doelt op Wijndal.

Is Bassey een miskoop?

Volgens Kieft is Bassey 'een onbegrijpelijke aankoop': "Daar kan Bassey zelf ook niet zoveel aan doen", stelt de analist, die met de beschuldigende vinger naar Ajax wijst. "Het is bij Ajax altijd zo geweest: je bent een centrale verdediger en kan heel goed voetballen of je bent een echte pure verdediger, maar past niet in het systeem. Bassey is het allebei niet", stelt Kieft.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers