Babadi en PSV komen er niet uit: 'Ajax overweegt komst nadrukkelijk'

PSV en Babadi lijken er niet uit te komen. Beide partijen zijn het niet eens met de manier waarop gehandeld wordt en een contractverlenging lijkt onrealistisch. Ajax is de beoogde kaper op de kust, zo meldt het Eindhovens Dagblad woensdagavond. Kenneth Perez reageert op de transfersaga.

PSV en Babadi komen maar niet tot een akkoord over een contractverlenging. Mochten de club en het talent niet tot een akkoord komen, loopt de aanvallende middenvelder annex linksbuiten deze zomer gratis de deur uit. Naast clubs als Arsenal, worden ook Feyenoord en Ajax genoemd onder de mogelijke opties voor de PSV'er.

Ajax heeft Interesse, PSV op dood spoor

Woensdagavond brengt het Eindhovens Dagblad het nieuws dat het erop begint te lijken dat PSV aan het kortste eind trekt wat betreft de diensten van Babadi. De belangenbehartigers van de jongeling vinden dat PSV 'rijkelijk laat' met een voorstel kwamen voor het talent en hebben daarom ook hun oren gespitst voor aanbiedingen van andere clubs.

'Bosz wil hem graag kansen geven, maar wel als Babadi binnen en buiten het veld de focus op presteren op topniveau heeft liggen én de beste is', zou luidt het perspectief van Babadi onder Bosz. Voor kamp-Babadi klinkt dit sportief niet goed genoeg. Babadi heeft al meerdere afspraken afgezegd, waardoor PSV een 'graag of niet'-houding aanneemt in de onderhandelingen. Volgens het Eindhovens Dagblad is Ajax zeer geïnteresseerd in het overnemen van de aanvallende middenvelder.

De nieuwe Johan Cruijff

"Hij wil perspectief op speeltijd hebben en dat heeft hij niet met jongens als Guus Til", aldus Perez bij Voetbalpraat. "Het probleem met zo’n speler is: hij speelde in het begin en iedereen was lyrisch. We hebben nu de nieuwe Johan Cruijff, wederom. Dan is het wel lastig als je weer een stap terug moet doen. Dan denken jij en zeker je management van ‘Ja, eh…’ En dan heb je vrienden eromheen die zeggen: dit kan toch niet, je moet spelen, je bent de beste!”

 "Ja, dan gaan dat soort dingen lang duren", gaat de Deense ESPN-analist verder. "Je zou denken: blind tekenen bij PSV en ontwikkel je nog twee, drie jaar. Maar als, ik noem maar wat, Arsenal, zo’n jongen wil dan maakt dat het wel lastiger. Je wilt ook een bepaald bedrag verdienen, want je vindt dat je het al hebt laten zien. Niet iedereen is zo geduldig als Cody Gakpo."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers