Nieuwe FIFA-ranglijst: wie staat bovenaan en waar staat Nederland?

De FIFA-ranking heeft een update ontvangen. Wie staat er bovenaan in de wereldranglijst en op welke plek staat Nederland?

Wat is de FIFA-wereldranglijst?

Sinds 1992 houdt de FIFA een ranglijst bij voor alle voetballanden. In juni 2018 bracht de FIFA een nieuwe puntenberekening de wereld in. Landen kunnen punten verzamelen tijdens interlands.

Waar staat Nederland op de FIFA-wereldranglijst?

In juli 2024 staat Nederland met 1746.66 punten op plek zeven. Nederland behoudt deze positie op de FIFA-wereldranglijst, nadat het in april 2024 nog de zesde plek aan Portugal moest afstaan. Toch houdt Nederland nog grootheden Portugal en Italië onder zich.

Wie staat er bovenaan op de FIFA-wereldranglijst?

Sinds de update van 6 april 2023 gaat Argentinië al aan kop op de FIFA-wereldranglijst. De wereldkampioen van 2022 behoudt deze status ook in juli 2024. EK-winnaar Spanje met een grote sprong en staat sinds de nieuwste update op plek drie. Een maand eerder stond het nog achtste.

Top tien van de FIFA-wereldranglijst

Koploper Argentinië wordt nog altijd achtervolgd door Frankrijk. Op plek drie staat nu dus Spanje, dat Engeland en Brazilië achter zich houdt. België zakt drie plaatsen en staat nu zesde. Bekijk de gehele top tien hier beneden.

Spanje ging er na de EK-winst niet alleen op voorruit op de FIFA-ranglijst, maar hield ook een behoorlijke prijzenpot over aan de maand in Duitsland.

Feyenoord-doelman vertrekt