Bergwijn en Steijn enorm verslagen na verlies: "Het was schandalig"

Steven Bergwijn en Maurice Steijn zijn erg verslagen nadat ze zondagmiddag wederom tegen verliespunten aanliepen. De Amsterdammers verloren met 3-1 van FC Twente en de aanvoerder en trainer zijn erg negatief over de prestatie van de club uit de hoofdstad.

Steijn schaamt zich, maar is niet hopeloos

"Als je ziet hoe we beginnen, dat kan gewoon echt niet", zo begint Steijn de persconferentie na afloop van het duel met FC Twente. De oefenmeester heeft vooral moeite met de instelling van zijn ploeg en mist 'bereidheid' bij zijn elftal. "Ik schaam me er gewoon voor dat we alle duels verliezen, we zijn niet fel genoeg en ik mis bereidheid, dat vind ik het ergste." Steijn wil niet spreken van een hopeloos gevoel, maar baalt enorm van de 'naïeviteit' en het 'gebrek aan scherpte' van zijn ploeg.

Steijn weet dan ook waar hij aan moet gaan werken. "We moeten werken aan het werken voor elkaar. Dat is gewoon echt heel belangrijk. Ik ga met de boys werken om dat tegen Marseille beter te hebben." Als Steijn wordt gevraagd waar hij zich, met alle nieuwelingen, aan vast kan klampen, antwoordt hij resoluut. "Aan de teamspirit van de afgelopen twee dagen."

Bergwijn oogt teneergeslagen

Bergwijn staat na afloop van de veelzeggende 3-1 nederlaag voor de camera van ESPN, waar hem gevraagd wordt waaraan hij zicht het meest heeft geërgerd. "Alles. De scherpte, hoe we beginnen, hoe we voetballen, hoe we duels aangaan, of eigenlijk niet aangaan. Zo kan ik nog wel even doorgaan", aldus de aanvaller. "Als je kijkt hoe we beginnen... Ik heb er geen woorden voor. Ook in de tweede helft. We hameren er in de rust op dat we scherp moeten beginnen. Dan mislukt dat weer direct. Het is schandalig wat we hebben laten zien. Dit kan niet langer duren. Het was gewoon niet goed."

Sem Steijn vindt Ajax erg slecht

Niet alleen Maurice Steijn was niet te spreken over het spel van Ajax. Ook zijn zoon, Sem, zag dat Ajax niet goed speelde. "Ik moet zeggen, al ik sommige spelers van Ajax verdedigend zag… hoe makkelijk je vrijkwam, dat kan eigenlijk niet. Ik had wel verwacht dat ik met mijn type spel tot kansen zou komen vandaag, maar dit was wel héél erg.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘FC Twente - Ajax’

Ronald de Boer sloopt Ajax-dissonant na #tweaja: "Speelde hij op schaatsen?"

Gorter blijft in onzekerheid achter: "Moet je aan de trainer vragen"

Wederom racistische uitspraken na #tweaja richting Brobbey: "Ajax doet aangifte"

VIDEO GOAL: Van Ajax gehuurde Ünüvar beslist #tweaja in voordeel Twente

Aanhang Ajax trekt conclusies: "#Steijnout, het wordt toch niks meer"

Ajax-fans zien gehele elftal door de mand vallen: "Dit Ajax gaat nooit draaien"

VIDEO GOAL: Ajax doet iets terug in Enschede, aansluitingstreffer valt voor rust

VIDEO GOAL: Explosieve start van FC Twente dompelt Ajax dieper in rouw

Ajax-fans willen één man niet meer in basiselftal zien: "Het is gewoon niveau Roda JC"

Opstelling Ajax: Steijn kiest voor wederom drie debutanten in basiselftal, Berghuis keert terug

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers