Feyenoord kan dit clubrecord aanscherpen...

Dat Feyenoord met een goed seizoen bezig is weten we inmiddels. Dit heeft naast een riante positie voor het kampioenschap ook tot gevolg dat er diverse clubrecords verpulverd kunnen worden. Wij zetten ze in een overzicht.

Gescoord in 27 competitiewedstrijden

Feyenoord scoorde tot nu toe 27 eredivisiewedstrijden op rij na de het 0-0 gelijk spel in Augustus 2022 tegen SC Heerenveen. Het vorige record dateert uit seizoen 1960/1961. Toen scoorde Feyenoord in 26 opeenvolgende competitiewedstrijden. Wordt het vanmiddag de 28ste?

Gescoord in 25 uitduels op rij

Vandaag speelt Feyenoord natuurlijk thuis. Het record voor aantal doelpunten in opeenvolgende uitwedstrijden blijft daarmee op 25 staan. De laatste keer dat de club niet scoorde in een uitwedstrijd was de wedstrijd FC Twente - Feyenoord, die eindigde in 0-0.

Ook Ove Kindvall uit de boeken

Santiago Giménez hoeft vanmiddag ook niet te vrezen voor zijn record van scores in uitwedstrijden. Hij scoorde de laatste zeven uitwedstrijden op rij en daarmee verbrak hij het record van Ove Kindvall, die 6 uitwedstrijden op rij het net wist te vinden.

Uiteraard zijn we benieuwd of het record voor doelpunten in opeenvolgende competitiewedstrijden aangescherpt wordt. Inmiddels zijn de opstellingen bekend.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers