Lijnders reageert op loting tegen FC Twente: "Bijzonder én lastig"

In de derde voorronde van de UEFA Champions League gaat FC Twente het opnemen tegen Red Bull Salzburg. De Nederlandse Pepijn Lijnders is daar de hoofdcoach. Op de website van de Oostenrijkse voetbalclub komt de trainer nu met een reactie.

Wie is Pepijn Lijnders?

De Limburgse Pepijn Lijnders was jarenlang de assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool. De Nederlander was het onzichtbare, maar tactische brein achter het succes van de Engelse club gedurende de afgelopen jaren. Ze wonnen onder meer de Premier League, FA Cup en de Champions League. Vanaf komend seizoen is hij de trainer van het Oostenrijkse RB Salzburg. Hij was eerder al bij NEC eindverantwoordelijk, maar dat avontuur duurde niet lang. 

Eerste reactie Pepijn Lijnders: 'Bijzondere aan Twente is de sfeer'

Lijnders ziet in dat FC Twente geen makkelijke tegenstander is. "Het bijzondere aan FC Twente is de sfeer in het stadion en de supporters. Daarom zal het daar voor ons een bijzondere en lastige wedstrijd worden." 

Verder waarschuwt hij de Oostenrijkse voetballiefhebbers voor de Tukkers: "Ze hebben in de afgelopen drie jaar een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt. Ze spelen heel duidelijk en goed georganiseerd. Je kunt zien dat ze goed worden gecoacht en als een team opereren. De derde plaats van vorig seizoen achter PSV en Feyenoord zegt al heel veel." De meningen van de Twentse fans zijn erg verdeeld.

Wanneer speelt FC Twente in de Champions League?

De eerste wedstrijd vindt plaats op 6 of 7 augustus, met de return op 13 augustus. Indien FC Twente deze derde voorronde weet te overleven, volgt er nog een play-offronde voordat de club kan deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. Dit moet je weten over de voorrondes van de Champions League 2024-2025.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers