Vermoedelijke opstelling: Ajax zonder sterkhouders tegen FK Vojvodina

Ajax zal het in de cruciale Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina moeten stellen zonder Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Beide spelers zijn niet wedstrijdfit bevonden en bleven achter in Amsterdam om individueel te trainen. Dit is de mogelijke opstelling voor de return!

Bergwijn en Brobbey niet inzetbaar tegen FK Vojvodina

Bergwijn en Brobbey, die deelnamen aan het EK en daarna vakantie hadden, werden bij terugkeer in Amsterdam onderworpen aan fitheidstesten. De resultaten van deze testen toonden aan dat ze nog niet klaar zijn voor een wedstrijd. Daarom blijven ze in Amsterdam om verder aan hun conditie te werken.

Traoré staat voor officieel rentree

Bertrand Traoré is juist wel beschikbaar voor de wedstrijd tegen Vojvodina. De Burkinees, die deze zomer transfervrij terugkeerde bij Ajax, maakt na zeven jaar zijn rentree. In een oefenwedstrijd tegen Vitesse scoorde Traoré meteen, wat coach Francesco Farioli overtuigde om hem mee te nemen naar Servië. Zijn aanwezigheid kan cruciaal zijn voor Ajax, dat een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd moet verdedigen.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FK Vojvodina

Door de aanhoudende afwezigheid van Brobbey en Bergwijn moet Farioli donderdagavond wederom puzzelen. In de Johan Cruijff ArenA werden Carlos Forbs en Chuba Akpom ingezet, maar zij slaagden er niet in om te scoren. Dankzij een trefzekere Branco van den Boomen boekte Ajax alsnog de overwinning. Met de terugkeer van Traoré is er nu een extra optie in de aanval beschikbaar.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Taylor, Fitz-Jim, Henderson; Godts, Akpom en Forbs. Trekt Ajax de voorronde vanavond over de streep, dan weet het al wie het mogelijk treft.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers