Toptransfer in de maak: 'Mbappe laat PSG wellicht deze zomer al achter zich'

Kylian Mbappe blijft niet lang meer bij Paris Saint-Germain. De superster ligt tot 2024 vast in de Franse hoofdstad en had een eenzijdige optie om dit met nog één jaar te verlengen. Hij heeft PSG laten weten deze optie niet te lichten.

Dat dit het nodige stof doet opwaaien begrijpt Mbappe niet, zo laat hij weten aan een statement via persbureau AFP: "De directie van de club was sinds 15 juli 2022 al op de hoogte van deze beslissing. De mail was alleen bedoeld om te bevestigen wat in een eerder stadium al mondeling was duidelijk gemaakt." Volgens Mbappe is er daarna nooit meer gesproken over contractverlenging.

Real Madrid

Volgens Le Parisien zou Mbappe zelf alleen naar Real Madrid willen, omdat hij na het vertrek van Karim Benzema zijn kans schoon ziet in de spits van 'de Koninklijke'. De voorzitter van de Spanjaarden, Florentino Pérez, baalde enorm van de 4-0 nederlaag tegen latere Champions League-winnaar Manchester City en ziet daardoor noodzaak om de selectie te versterken. PSG zelf wil Mbappe eigenlijk niet naar Madrid laten gaan en hoopt op andere aanbiedingen.

Andere clubs die genoemd worden zijn Chelsea en Manchester United. Desondanks lijkt de kans groot dat Real Madrid de volgende bestemming is van Mbappe. De flirt tussen de Franse aanvaller en de Spaanse topclub duurt al even. PSG wil koste wat het kost voorkomen dat Mbappe de club volgend jaar transfervrij verlaat. Een transfer deze zomer lijkt dus zeker aan de orde.

Ondertussen heeft Mbappe op zijn Twitter gereageerd op alle geruchten. Hij stelt dat het gaat om leugens en dat hij volgend seizoen hoe dan ook bij PSG zal spelen. Volgens Fabrizio Romano is dit echter niet helemaal waar. Hij stelt dat de Franse topclub duidelijk is voor Mbappe: Of hij tekent bij of hij vertrekt deze zomer. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers