Ajax heeft duidelijke boodschap voor Kudus; Amsterdammers gaan 'minder makkelijk bewegen'

Ajax had een ultimatum gesteld aan Mohammed Kudus om de transfer naar Brighton & Hove Albion af te ronden, maar daar is de Ghanees niet in geslaagd. Daardoor hebben de Amsterdammers laten weten dat zij per direct niet meer direct op zullen springen als hij een aanbod ontvangt.

Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat Maurice Steijn hem er graag bij wil hebben, maar ook omdat het seizoen gaat beginnen. Kudus heeft alle tijd gehad om de overstap, samen met zijn entourage, in orde te maken en de clubs waren al tot een akkoord gekomen. Een gunstige situtatie voor Ajax, want volgens Voetbal International heeft 'Ajax de controle weer genomen'.

Een overstap naar de Premier League lonkt al enige tijd voor de international, want ook Chelsea is geïnteresseerd. Concreet werden The Blues echter niet en daardoor kon er een akkoord bereikt worden met Brighton, maar de speler en club kwamen niet met elkaar overeen binnen de gestelde 48 uur. 'Met elke dag die verstrijkt, zal de transfersom van de aanvaller omhoog gaan', aldus VI.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers