'Xavi Simons wordt bestbetaalde PSV'er in clubhistorie'

De kans is groot dat Xavi Simons deze zomer bij PSV blijft, zo verwacht Rik Elfrink, clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad. Mocht het zover komen, dan wordt het twintigjarige toptalent 'de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis'.

"Eind vorige week hebben ze weer met elkaar om de tafel gezeten", licht Elfrink voor de camera van Voetbalzone de huidige stand van zaken toe. "Er zullen toch een keer spijkers met koppen moeten worden geslagen. Inmiddels is PSV begonnen aan de voorbereiding en wil de club snel duidelijkheid hebben. Ook vanuit het kamp-Simons wil men duidelijkheid. Ze willen snel een beslissing nemen. Je hebt in de voetballerij alleen nooit honderd procent zekerheid".

"Als hij het in augustus fantastisch doet, zullen er altijd speculaties blijven. Ook als hij heeft bijgetekend", gaat de PSV-volger verder. "Die vragen blijven komen, maar zijn plan is op dit moment nog steeds PSV. Als hij blijft, wordt hij de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis, denk ik. Dat gaat wel richting de drie à vier miljoen per jaar. Maar dat is niet het enige. Simons kan een groot deel van zijn transfersom gaan verdienen. PSV zal die clausule met PSG eruit willen, maar daar willen Simons en zijn zaakwaarnemer wel iets voor terug. Misschien dat er een nieuw maximumbedrag in zijn contract komt te staan. Dat zal wel hoger liggen dan de zes of twaalf miljoen euro waar eerder sprake van was".

Volgens L'Équipe haalt PSV alles uit de kast om Simons in Eindhoven te blijven. Zo wordt er gesproken over een mogelijk aanvoerderschap. Elfrink: "Ik verwacht niet dat hij aanvoerder wordt, maar reserveaanvoerder bijvoorbeeld, dat zou best kunnen. Het is aan Peter Bosz natuurlijk, maar ik weet niet of Simons al aanvoerder wordt. Ik denk dat Luuk de Jong aanvoerder zal blijven. Het is niet onlogisch als ze van Simons de reserveaanvoerder maken".

Ook interessant