Hartman deelt geheim uit kampioensjaar: "Gingen vorig jaar als familie met elkaar om"

Quilindschy Hartman verlengde zijn contract bij Feyenoord tot 2026 en de vleugelverdediger maakt zich niet alleen nuttig op het veld, maar wil buiten de lijnen ook zorgen voor een leuke en goede sfeer binnen de selectie van Arne Slot. Mogelijke aanwinsten worden daarom al snel door hem gecontacteerd om te laten weten dat zij welkom zijn.

In gesprek met Voetbal International vertelt de 21-jarige verdediger over de sfeer in het kampioensjaar en de veranderingen op dat gebied. "Ons grootste geheim vorig jaar was dat we als een familie met elkaar omgingen. We waren een vriendenteam. Elke ochtend reed ik met een glimlach naar de club omdat ik weer een dag met mijn vrienden ging doorbrengen. Er viel nooit een onvertogen woord."

"Je kon een bal verliezen in het veld en niemand die zeurde, sterker, iedereen loste het op voor elkaar. We probeerden elkaar te pushen in nóg sterker worden, nóg scherper, nóg beter", gaat hij verder. "Die sfeer hangt er nu weer op de club. Elke ochtend beginnen we met een 'breakfastclub', waarbij je voor het ontbijt al een aantal oefeningen afwerkt. Begint om half negen en in het begin deden er maar twee of drie spelers aan mee. Nu zijn we met meer dan vijftien. Challenges volgen elkaar op. Alles staat in het teken van elkaar motiveren. Echt top."

Tot slot vertelt Hartman dat hij het transfernieuws rondom Feyenoord goed in de gaten houdt en actie onderneemt als een speler zich vrijwel zeker gaat melden in Rotterdam-Zuid. "Ik volg wat er gebeurt op de transfermarkt. Als ik hoor en lees dat jongens op het punt staan naar ons te komen, ga ik ze volgen op social media en vaak volgen ze mij dan weer terug. Door nieuwe spelers alvast te gaan volgen, kweek je als het ware alvast een band. Dat is ook een van de redenen dat ik dit doe, alle kleine beetjes helpen, het gaat om details."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers