Ajacied luistert aandachtig naar advies Van Basten

Marco van Basten heeft Ajacied Jurriën Timber geadviseerd over zijn toekomst. De verdediger schoof maandagavond aan bij de talkshow Rondo van Ziggo Sport. Van Basten denkt dat het goed is voor de ontwikkeling van de pas 21-jarige Timber als hij nog eventjes in Amsterdam blijft. 

"Je moet naar een club gaan waarbij je zeker weet dat je speelt, maar niet alleen meedoen. Je moet ook bepalend zijn. Dat ben je nu bij Ajax en die zekerheid moet je jezelf geven", begint Van Basten. "Ook prive moet je leven stabiel zijn, dus als je nu nog niet met je meisje samenwoont, ik noem maar wat, en je gaat daar in je eentje heen, zou ik dat zeker afraden." Timber luistert aandachtig en lacht om de uitspraak van de oud-spits: "Ja, dat is goed advies."

Buitenland

"Je bent 21 en speelt pas drie jaar bij Ajax", vervolgt Van Basten. "Ik denk dat het echt belangrijk is om bij Ajax een basis te leggen, om daarna goed naar het buitenland te gaan. Dus dat je daar geen reservespeler wordt. Elke club waar je naartoe gaat in het buitenland, daar gaat de kleedkamer denken: laat het maar zien dan. Als zij niet voelen dat ze met jou beter zijn, dan zijn ze tegen je. Dan ben je een indringer."