'PSV-huurling denkt niet meer terug te keren in Eindhoven'

Fábio Silva verwacht na de zomer niet meer terug te keren bij PSV, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Volgens het management van de Portugees wordt 'de Eindhovense piste niet meer verkend voor de toekomst'.

Afgelopen januari kwam Silva op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers, nadat hij vroegtijdig was teruggekeerd van zijn uitleenbeurt aan Anderlecht. Het plan was aanvankelijk dat Silva voor anderhalf jaar verhuurd zou worden aan PSV, maar door regelgeving is dat slechts tot juli mogelijk.

Silva wil vertrekken bij Wolves, dat hem naar verluidt niet goed zou hebben behandeld. De Premier League-club, die de Portugees in 2020 voor 40 miljoen euro overnam van FC Porto, eist nu een forse transfervergoeding. PSV kan daar niet aan voldoen. Het is nog onduidelijk waar de toekomst van de aanvaller ligt. Eerder informeerde Ajax naar hem, maar de Amsterdammers 'pakten vooralsnog niet door'.

Silva speelde in totaal negentien officiële wedstrijden voor PSV. Daarin was hij goed voor vijf treffers. Zijn persoonlijke hoogtepunt was de winnende strafschop in de bekerfinale tegen Ajax.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers