Brobbey heeft vertrouwen in de titel: "We gaan kampioen worden en ik wil topscorer worden"

Brian Brobbey staat met Ajax vierde in de Eredivisie en wist al zeven duels op rij niet te scoren voor de Amsterdammers, desondanks heeft de spits nog alle vertrouwen in een succesvolle afloop voor zowel de club als hemzelf: "We moeten, en gaan kampioen worden. En ik wil topscorer worden van de Eredivisie", aldus Brobbey in gesprek met Ajax Life.

Brobbey doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam, maar vertrok in 2021 transfervrij naar RB Leipzig. Het avontuur in Duitsland werd niet wat de spits ervan verwacht had, dus keerde hij op huurbasis terug naar Ajax, dat hem afgelopen zomer definitief overnam. Brobbey begon het seizoen voortvarend. De spits kwam in elf duels acht keer tot scoren en had een doelpuntengemiddelde van één goal per 82 minuten. Sinds november 2022 zit de 21-jarige aanvaller zonder doelpunten, maar desondanks is Brobbey vol zelfvertrouwen: "Ik wil topscorer worden van de Eredivisie", aldus de spits, die met zijn club momenteel een roerige periode kent. "In het begin van het seizoen ging het best goed, daarna raakten we zoekende", erkent Brobbey, die de kritiek op zijn team somds overdreven vindt: "Mensen die kritiek hebben, kennen de tactische afspraken ook niet", aldus de goaltjesdief.

Tekst gaat verder onder de video

Toekomst van Brobbey

Brobbey vertrok al eerder uit Amsterdam, maar keerde snel terug. Of hij in Amsterdam blijft als hij de topscorerstitels weet te bemachtigen dit seizoen, weet de spits nog niet: "De les van Leipzig was dat ik te vroeg ben weggegaan, maar wanneer weet je dat je op tijd weggaat?", vraagt Brobbey zich af. "Ik ben al twee keer kampioen geworden met Ajax en dit seizoen verwacht ik dat de derde keer te worden. Dit seizoen ga ik ook voor de prijs van topscorer. Dat is niet per se een moment om weg te gaan, maar dan heb ik voor mijn gevoel wel wat laten bij Ajax", aldus Brobbey doelend op het landskampioenschap en de topscorerstitel.