Van Dijk zet Oranje met een been op het EK door benutte penalty

Oranje had er moeite mee, maar won uiteindelijk met 0-1 van Griekenland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kroop door het oog van de naald toen aanvoerder Virgil van Dijk de winnende penalty binnenschoot in de blessuretijd.

Het Nederlands elftal was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het ontbrak maar aan één ding: een doelpunt. Wout Weghorst miste in de eerste helft al een penalty en in het vervolg kon de spits een grote kans ook niet op doel krijgen.

Ook na rust was Nederland de dominante ploeg. Tot de 85e minuut; de Grieken drongen aan en gingen op de lange bal spelen. Precies op dat moment zorgde een goede loopactie van Denzel Dumfries voor een penalty toen de rechtsback onderuit werd gelopen door AZ-spits Pavlidis. Van Dijk benutte de strafschop zonder moeite.