Wie is François Letexier? De scheids voor de EK-finale in Berlijn

De finale van het Europees kampioenschap staat voor 14 juli op het programma en gaat tussen Engeland en Spanje. Welke scheidsrechter krijgt de gelegenheid om deze wedstrijd in goede banen te leiden? Voetbalflitsen vertelt welke arbiter deze topwedstrijd zal fluiten.

Wie is de scheidsrechter bij Spanje-Engeland?

De UEFA heeft de redelijk ervaren Fransman François Letexier aangesteld als de scheidsrechter voor de finale tussen Spanje en Engeland, die in Berlijn om 21.00 uur gespeeld wordt op zondag 14 juli.

Wie is François Letexier?

Francois Letexier is een UEFA-scheidsrechter die ook als deurwaarder werkt. De arbiter werd geboren op 23 april 1989 in Bretagne, Frankrijk en begon zijn carrière als scheidsrechter in 2016. Letexier heeft in totaal 65 officiële UEFA-wedstrijden gefloten, waaronder wedstrijden in de Europa League, Champions League en het EK.

Welke grote wedstrijden heeft François Letexier meegemaakt als scheids?

De 35-jarige Letexier was scheidsrechter bij de UEFA Super Cup-finale van 2023 tussen Manchester City en Sevilla. Daarnaast maakte hij deel uit van het team van scheidsrechters bij de Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund (vierde man) en bij de Europa League-finale tussen Manchester United en Villareal in 2021 (VAR).

Welke andere EK-wedstrijden heeft Letexier gefloten?

Letexier was de scheidsrechter in het duel tussen Spanje en Georgië (4-1), het treffen tussen Kroatië en Albanië (2-2) en de wedstrijd tussen Denemarken en Servië (0-0).

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers