Slot lovend over selectie: "Ik geniet al een paar weken van Feyenoord"

Arne Slot heeft genoten van de prestaties van zijn elftal in het duel met FC Utrecht. De oefenmeester vond dat zijn elftal eindelijk weer negentig minuten lang dominant was en zijn kansen verzilverde. Daarnaast heeft de trainer van Feyenoord ook complimenten over voor debutant Ivanusec.

Voor rust nog te onzorgvuldig

Alleen Santiago Giménez en Calvin Stengs waren voor rust trefzeker voor de Rotterdammers. Dat terwijl de kansen voor een grotere score wel aanwezig waren. "We speelden aardig wat kansen bij elkaar", zag Slot. "Ik heb het in de rust maar positief gedraaid richting de jongens door te zeggen dat ik er dankzij de kleine voorsprong zeker van was dat ze in de tweede helft ook weer fanatiek zouden beginnen."

Met de ruime zeges op Almere City (6-1) en FC Utrecht is de slechte seizoensstart vergeten door Slot. "De frustratie was best wel aanwezig. Ik geniet nu alweer een paar weken van Feyenoord, ook op trainingen. Het verschil in wedstrijden is dat we nu weer in staat zijn ons spel om te zetten in kansen en doelpunten. Dan zie je waartoe we in staan zijn als we een complete selectie hebben."

Vanaf tweede helft een tevreden Slot

Arne Slot zag vanaf de tweede helft een veel beter en dominerender Feyenoord. "Vandaag was het eenrichtingsverkeer. We hebben de bal vanaf het begin gehad en niet meer weggegeven. Gelukkig zetten we balbezit nu ook om in kansen en goals, in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze uitwedstrijd tegen Sparta."

Ivanusec en Ueda overtuigen

De oefenmeester was voornamelijk te spreken over aanwinst Luka Ivanusec. De vleugelspeler maakte een goede indruk. "Hij heeft laten zien waarom we hem gehaald hebben. Onze buitenspelers kunnen allemaal iets bewerkstelligen uit een bevlieging, maar verliezen soms te makkelijk de bal. Luka is daar volwassener in. Zijn ondergrens ligt heel hoog."

De vierde goal van de Japanse Ueda, eveneens een van de zomeraanwinsten van de Rotterdammers, kon Slot wel bekoren. Vooral de lange opbouw die aan het doelpunt voorafging vond de oefenmeester mooi. Toch geeft hij ook zijn complimenten aan de spits. "Het was geen verrassing dat Ueda scoorde. Hij is wel een spits die een goal kan maken."

Ook interessant