Tadic begrijpt nog steeds niks van keuze KNVB: 'Dan hoor je van die verhalen van AZ'

Ajacied Dusan Tadic staat te trappelen om weer te beginnen. Toch zit de Serviër nog wel met een brok in zijn maag. Tadic kan namelijk nog steeds niet geloven dat de KNVB de Eredivisie zomaar liet stoppen, zonder een kampioen aan te wijzen.

 “Ik snap dat als er een pandemie is, voetbal even niet het belangrijkste is. Toch kun je niet zomaar een heel seizoen wegstrepen en de prijzen niet verdelen?”, zegt Tadic tegenover Voetbal International. Onbegrijpelijk, maar begrijp mij niet verkeerd. Ik heb het een plek kunnen geven en natuurlijk was en is er iets veel belangrijkers aan de hand in de wereld. Als ik puur naar het voetbal en de Eredivisie kijk, dan had het in mijn ogen anders gekund."

Na 26 speelrondes stond Ajax samen met AZ bovenaan in de Eredivisie. Beide ploegen hadden, met een wedstrijd minder gespeeld, 56 punten. Ajax stond dankzij een beter doelsaldo op plek één. “Het is niet dat wij maar vijf wedstrijdjes hadden gespeeld of zo. Nee. We zaten al in maart. Dan zet je een streep onder de competitie en is de nummer één gewoon de kampioen van Nederland", is Tadic van mening.

“Dan hoor je van die verhalen; Ja, maar AZ heeft net zoveel punten… Oké, maar telt in de Eredivisie bij gelijke stand het doelsaldo? Precies. Volgens mij is dat al heel lang het geval. Dat zoeken naar allerlei uitwegen vind ik gewoon nergens op slaan. Als AZ bovenaan had gestaan, of PSV of Feyenoord, of welke club dan ook, dan waren zij de kampioen. Dan had ik dus exact hetzelfde gezegd als nu,” aldus de aanvoerder van Ajax. De Amsterdammers kregen van de KNVB wél het beste CL-ticket toegewezen, ten koste van concurrent AZ.