Bizar: Zlatan is gek... maar niet van voetbal

Stel je voor, je bent een jonge, ambitieuze tennisser en je lijkt zo erg op Zlatan Ibrahimovic dat jouw tegenstanders met je op de foto willen. Je bent 15 en je wordt derde van Gelderland. Dan lijkt de wereld toch aan jouw voeten te liggen? Helaas bewijst het verhaal van Jöran dat het leven soms anders loopt. Gelukkig kunnen we toch een positief verhaal vertellen. Dankzij Stichting Life Goals, één van de goede doelen die de Nationale Postcode Loterij steunt, krijgt Jöran zijn vechtlust weer terug en durft hij weer te dromen. Niet als Zlatan de voetballer, maar als Jöran de tennisser.

Hoe helpt de Nationale Postcode Loterij Jöran en anderen?

Als je meespeelt met de Nationale Postcode Loterij hoop je natuurlijk de PostcodeKanjer of één van de vele andere prijzen te winnen. Toch win je zelfs als je geen prijswinnend lot hebt. De Nationale Postcode Loterij gebruikt namelijk minimaal 40% van de lotprijs om 148 goede doelen zoals Stichting Life Goals te steunen. Sinds haar oprichting heeft de Nationale Postcode Loterij al 7,3 miljard euro geschonken aan goede doelen voor mens en natuur. Stichting Life Goals is één van die goede doelen. Daarom heb je eigenlijk al gewonnen als je meedoet. Speel jij mee voor de PostcodeKanjer van € 58,9 MILJOEN?

Wat doet Stichting Life Goals voor Jöran?

Op zijn weg naar de tennistop werd Jöran getroffen door een familiedrama. Zijn vader overleed bij een ongeluk en dat brak Jöran op. Hij verwaarloosde zijn sportcarrière en zijn studie gaf hem uiteindelijk te veel druk. Hierdoor raakte hij in een psychose en dat leidde tot de ontdekking dat Jöran een bipolaire stoornis had. Over die periode en zijn herstel na de diagnose maakte hij de documentaire 'Zlatan is gek'. (tekst gaat verder na de video)

Inmiddels heeft hij de drive om te sporten weer terug. Onder begeleiding van Stichting Life Goals is hij aan het trainen om mee te doen met het NK tennis voor 40+-ers. Dankzij de begeleiding van Stichting Life Goals heeft hij het vertrouwen terug dat hij deze kampioenschappen kan winnen. Sterker nog, hij wil zelfs meedoen met het NK tennis voor 85+-ers. Voor Jöran is die gedachte een overwinning, want tijdens zijn bipolaire periode dacht hij vaker aan zelfmoord dan aan plannen voor de (verre) toekomst. Uiteraard is Jöran niet de enige sporter die dankzij Stichting Life Goals zijn weg terug vindt. Alleen de Stichting Life Goals steunde al meer dan 8.300 sporters. 

Dankzij jouw deelname aan de Nationale Postcode Loterij is de cirkel rond!

Met jouw deelname schenk je de Nationale Postcode Loterij 40% van jouw lotprijs om 148 goede doelen te helpen. Met het verhaal van Jöran zie je wat één goed doel al voor impact kan maken op jouw medemens. Als je dit maal 148 doet en je dan beseft dat de Nationale Postcode Loterij dit zonder jou niet mogelijk kan maken weet je dat je al een winnaar bent als je meedoet. Natuurlijk is het mooi dat je daarmee ook kans maakt op miljoenenprijzen. Op 1 januari valt de PostcodeKanjer van € 58,9 MILJOEN en dat is pas het begin van een prijzenregen die het hele jaar 2023 duurt. Wil jij je een winnaar voelen en weten dat vele sporters zoals Jöran de toekomst dankzij jou weer zonnig in kunnen zien? Speel dan nu mee en maak kans op de PostcodeKanjer van 58,9 MILJOEN!

Lees ook het verhaal van Jennifer: Sporten en bewegen om verbindingen aan te gaan samen met Veld42

Feyenoord-doelman vertrekt