Nederland in groepsfase EK tegen Frankrijk, Oostenrijk en play-off winnaar

Het Nederlands elftal is bij de loting voor de groepsfase van het EK gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en een play-off winnaar (Polen/Wales/Finland/Estland).

Onder andere Wesley Sneijder was aanwezig in het Elbphilharmonie in Hamburg om de balletjes te trekken. Oranje is in poule D terechtgekomen, evenals Frankrijk, Oostenrijk en een play-off winnaar.

Nederland stond tijdens de kwalifcatie voor het EK ook al tegenover Frankrijk. In beide ontmoetingen trok Les Blues aan het langste eind. In Saint-Denis stapten de Fransen met een klinkende 4-0 zege van het veld, in Amsterdam werd het 1-2. Op het EK van 2021 was Oostenrijk ook een van de tegenstanders van Oranje in de groepsfase. Destijds won de ploeg van toenmalig bondscoach Frank de Boer met 2-0.

De derde tegenstander van Oranje komt voort uit de play-offs, die eind maart worden gespeeld. In pad A van de play-offs neemt Polen het in de halve finale op tegen Estland, terwijl Wales op Finland stuit. De winnaars daarvan treffen elkaar in de finale. De winnaar van dat duel komt in poule D terecht.

Volledige EK-loting

Poule A: Duitsland, Schotland, Hongarije, Zwitserland

Poule B: Spanje, Kroatië, Italië, Albanië

Poule C: Slovenië, Denemarken, Servië, Engeland

Poule D: winnaar play-off A, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk

Poule E: België, Slowakije, Roemenië, winnaar play-off B

Poule F: Turkije, winnaar play-off C, Portugal, Tsjechië

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers