Koeman over EK-loting: "Ik denk dat we niet ongunstig geloot hebben"

Bondscoach Ronald Koeman is niet ontevreden met de loting voor het EK van volgende zomer in Duitsland. Het Nederlands elftal is in de groepsfase gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en een play-off winnaar.

Voorafgaand aan de loting gaf Koeman voor de camera van de NOS met een knipoog aan dat het misschien beter zou zijn om een land te treffen waar hij de afgelopen jaren nog niet zoveel tegen heeft gespeeld. Daarmee doelde hij op Frankrijk. Koeman heeft met Oranje al vier keer tegen Les Blues gespeeld.

"Misschien moet je het niet denken. Want als je erover nadenkt, gebeurt het blijkbaar ook", zei Koeman na afloop van de loting. "De landen in Pot 1 zijn allemaal sterk, maar de laatste jaren hebben we zo vaak tegen Frankrijk gespeeld... We kunnen er niets aan veranderen. Het is misschien een voordeel dat we ze dan niet kunnen treffen tot aan de finale".

"Ik denk dat we niet ongunstig geloot hebben. Het zou moeten kunnen om door te gaan naar de volgende ronde", vervolgde de zestigjarige keuzeheer, die betreft de speelsteden niet helemaal tevreden is. Oranje speelt haar groepsduels in Berlijn, Hamburg en Leipzig. Alle drie de steden liggen niet dicht bij de Nederlandse grens. "We hadden het liever anders gezien qua speelsteden".

Koeman is wel blij dat het Europees kampioenschap relatief dichtbij is. "Ik vind het goed dat het in Duitsland is, want dat zorgt er toch voor dat veel fans erheen gaan. Het was iets makkelijker voor iedereen geweest als het dichterbij was geweest. We hebben nog geen definitief besluit genomen over het basiskamp. We hebben opties gezien buiten Leipzig of andere plekken. Binnen de KNVB gaan we nu de puntjes op de i zetten".

Ter voorbereiding op het EK speelt Oranje in maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen gastland Duitsland. Koeman en co zijn nog op zoek naar een tweede oefentegenstander. "We willen een goede tegenstander. Dat zal een tegenstander zijn die je de laatste periode niet vaak tegen bent gekomen", aldus de bondscoach.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers