Ajax-speler op weg naar de uitgang: "Hij is in verregaande onderhandeling"

Erik ten Hag bevestigt voor de wedstrijd van Ajax tegen VVV-Venlo dat Kasper Dolberg op weg is naar de uitgang bij de Amsterdammers. De Deen ontbreekt ook in de wedstrijdselectie en zal de landskampioen spoedig gaan verlaten. OGC Nice wordt waarschijnlijk zijn nieuwe club.

"Er is geen witte rook, want anders hadden we dat wel gemeld. Maar hij is inderdaad in gesprek met clubs", vertelt Ten Hag tegen FOX Sports. De oefenmeester wil niet zeggen met welke clubs de spits in gesprek is. "Ik kan geen namen noemen, maar hij is inderdaad in verregaande onderhandeling. Als dat rond is, zullen we dat melden. En anders zullen we dat ook melden en zal hij terugkeren, want hij is van harte welkom."

"Ik wil daar geen ja of nee op zeggen"
Ten Hag zou Dolberg alleen op huurbasis willen zien vertrekken, zo wordt er gesuggereerd. "Ik wil daar geen ja of nee op zeggen. Daar ga ik niet over. Ik heb wel een advies gegeven", blijft de coach vaag. "Ik denk dat het altijd complex ligt. Het belangrijkste is dat Kasper aan spelen toe moet komen. Dat kan hier: dan moet hij de strijd aangaan, als hij dat wil. Nogmaals: hij heeft geweldige capaciteiten. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij zijn heil daarom elders zoekt, in elk geval voor dit seizoen, omdat hij op deze leeftijd aan spelen toe moet komen."