Jubileumtreffer Messi kroon op Argentijnse feestavond

Argentinië heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een oefenwedstrijd van Panama met 2-0 gewonnen. Het was het eerste duel van de wereldkampioen in hun eigen land sinds het winnen van het mondiale eindtoernooi. De stemming was daarom fantastisch en de spelers, met Lionel Messi in het bijzonder, genoten daar met volle teugen van.

Tekst gaat verder onder de Tweet. 

Thiago Almada opende de score voor de Argentijnen, maar er moest nog even gewacht worden op het slotstuk van de wedstrijd. In de 88e minuut mocht aanvoerder Messi achter de bal gaan staan en hij krulde deze feilloos binnen. Dit was het 800e (!) doelpunt uit zijn carrière en zijn 99e voor zijn land. Volgende week oefent de wereldkampioen tegen Curaçao. Dan kan Messi zijn 100e interlandtreffer gaan maken.

Tekst gaat verder onder de Tweet. 

Na afloop was het groot feest in El Monumental in Buenos Aires. Elke speler kreeg een replica van de wereldbeker om in de lucht te houden, er werd vuurwerk afgestoken en de familie van de spelers kwam het veld op. Messi gaf ook nog een emotionele speecht aan de uit hun dak gaande fans. Daarin vertelde hij dat zijn droom is uitgekomen en dat alle spelers de erkenning en liefde van de Argentijnse fans verdienen.

Feyenoord-doelman vertrekt