Pak de agenda er maar bij: overzicht van de mooiste wedstrijden rond de feestdagen

Terwijl de winterstop in de Eredivisie is aangebroken, blijft het balletje in enkele andere Europese competities gewoon rollen. Voetbalflitsen zet de mooiste wedstrijden rond de feestdagen voor je op een rijtje.

Premier League

In de Premier League wordt er tussen donderdag 23 december en dinsdag 2 januari vrijwel dagelijks gevoetbald. Deze zaterdag staat er een kraker van jewelste op het programma. Vanaf 18.30 uur gaat Liverpool, de nummer 3 van de ranglijst, voor eigen publiek de koppositie proberen over te nemen van lijstaanvoerder Arsenal, dat één punt meer heeft dan The Reds. Drie dagen later, op de befaamde Boxing Day, staat er nog een heerlijk affiche op het programma. Het Manchester United van manager Erik ten Hag treft om 21.00 uur in eigen huis het goed presterende Aston Villa. De club uit Birmingham bezet na achttien wedstrijden de tweede plek op de ranglijst. Op nieuwjaarsdag om 21.00 uur brengt Newcastle United een bezoekje aan Anfield voor het treffen met Liverpool.

Serie A

Ook in Italië rolt de bal gewoon, met de komende twee weekenden telkens een volledige speelronde. Op deze zaterdag wordt de Italiaanse voetballiefhebber aardig in de watten gelegd met twee heerlijke duels: Bologna - Atalanta Bergamo  (15.00 uur) en AS Roma - Napoli (20.45 uur). Volgende week zaterdag kan AS Roma opnieuw aan de bak. Dan staat de uitwedstrijd tegen nummer 2 Juventus op de agenda.

La Liga

In Spanje ligt het voetbal enkele dagen stil, al wordt La Liga daags na oud en nieuw alweer hervat. De Spaanse competitie kent een midweekse speelronde als herstart. Op woensdag 3 januari kan men zich opmaken voor de topper tussen stuntploeg Girona en Atlético Madrid (21.30 uur).

Jupiler Pro League

Ook de zuiderburen komen in actie rond de feestdagen. Zo wordt er dit weekend een volledige speelronde afgewerkt. Volgende week, op dinsdag 26 en woensdag 27 december, staat er een midweekse speelronde op het programma. Met RSC Anderlecht - KRC Genk (zaterdag om 20.45 uur), KRC Genk - Antwerp FC (dinsdag om 13.30 uur), Club Brugge - Union Saint-Gilloise (dinsdag om 20.45 uur) en RSC Anderlecht - Cercle Brugge (woensdag om 20.45 uur) is er voor de Belgische voetbalvolger geen reden om te klagen.

Scottish Premiership

De Scottish Premiership is een stuk minder populair. Desondanks kent de Schotse competitie volgende week zaterdag een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Celtic Park is vanaf 13.30 uur het decor van 'The Old Firm', oftewel de derby tussen stadsgenoten en rivalen Celtic en Rangers FC.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers