"Ik denk dat ik Ajax-voetbal kan spelen"

Tijdens de eerste persconferentie van Maurice Steijn als trainer van Ajax is de coach ingegaan op het Ajax-DNA en het voetbal van de Amsterdammers. Steijn denkt dat hij dit kan bewerkstelligen.

"Ik heb dat ook met Sparta nagestreefd dit jaar. We hebben altijd gespeeld voor de winst, maar we hadden niet altijd de beste spelers en het beste team. Veel ploegen hadden meer kwaliteit, maar nu werk ik bij een topclub en heb ik de beste spelers. Ik denk dat het een heel mooie uitdaging is om met de beste spelers van Nederland aan de gang te gaan en jouw ideeën met ze te delen."

Assistenten

Iemand die hem daarbij moet helpen is Hedwiges Maduro. De huidige assistent-trainer van het net gepromoveerde Almere City staat op de nominatie om de rechterhand van Steijn te worden: "Hij is er nog niet, maar ik hoop wel dat hij gaat komen. Hij en Bakkati vullen mij goed aan. Het zijn jonge assistenten die al veel vlieguren hebben gemaakt, zeker Bakkati. Hedwiges is Ajax en weet waar de club voor staat. Hij belichaamt hetgeen waar het mij aan ontbeert in dit verhaal, wat ook is zoals het is. Ik denk dat het een perfecte combinatie is. We hebben een heel goed gevoel bij deze mensen."

"Weet je, het is zoals het is. Mijn wieg heeft nou eenmaal in Den Haag gestaan en niet in Amsterdam. Ik heb geen Europa Cup gespeeld, maar ik was een hele middelmatige speler. Dus ik heb een aantal competenties die dan niet bij Ajax passen. Maar ik heb er ook een hoop wel en daarom hebben ze voor mij gekozen, denk ik. Mijn assistenten kunnen de rest ook aanvullen."

Verwachtingen

"Van mij mogen ze verwachten dat ik vanaf dag één 100 procent mijn best ga doen om hier succesvol te zijn. Ik verwacht van de supporters dat zij ten alle tijden de ploeg supporten, ook tijdens teleurstellingen. Wat ik ga proberen is dat er een team staat die binding heeft met het publiek en die ondanks een tegenslag er altijd alles aan doet. Ik denk dat dat mijn ploegen vaak ook wel kenmerkt."