Van Hanegem kritisch op gedrag Weghorst na Nederland - Ierland

Willem van Hanegem vindt dat Nederland kritischer benaderd mag worden. De Kromme laat ook weten in zijn column in het Algemeen Dagblad klaar te zijn met het gedrag van Wout Weghorst. 

Weghorst gaf na de gewonnen interland tegen Ierland (1-0) een opvallende interview door geïrriteerd te reageren op een kritische vraag van de NOS over het spel van Oranje. De Kromme begrijpt niks van de manier waarop de spits reageerde: “Blijkbaar mag Weghorst niet meteen geconfronteerd worden met zulke vragen. Hij heeft dan namelijk net theatraal helemaal languit op het veld gelegen en wil het blijkbaar eerst liever over zijn doelpunt en de afgedwongen kwalificatie hebben.”

Opvallend interview van Weghorst op 1:44: 

'Slecht niveau'

Van Hanegem zag dat bondscoach Ronald Koeman afgelopen week zijn beschikbare selectie omhoog praatte: “Als we dan een wedstrijd van het niveau tegen Ierland voorgeschoteld krijgen, mogen we dan alsjeblieft ook zeggen dat we het niets vonden”, stelt Van Hanegem. 

De Feyenoord-legende zag Koeman zaterdag nadrukkelijk aanwezig zijn na de snelle openingstreffer van Oranje om te voorkomen dat het 1-1 werd: “Als dat nodig is, dan was het allemaal niet zo goed. En dat moet benoemd worden, want als we echt iets willen komende zomer, dan moet je kritisch naar alle verrichtingen kijken.”