Rondje langs de velden: de uitslagen op de twaalfde dag van het EK

De twaalfde dag van het EK 2024 zag Nederland tegen Oostenrijk en Frankrijk-Polen in groep D en veelbelovende ontmoetingen in groep C. Engeland trof Slovenië, terwijl Servië tegen Denemarken moest vechten om kans te maken op een plek in de knock-outfase. Bekijk hier de samenvattingen:

Zwak Nederland laat zich in de luren leggen door Oostenrijk

Het Oranje van Ronald Koeman heeft zich laten verschalken door een energiek Oostenrijk. Het team van gegenpress-professor Ralf Rangnick nam de punten mee dankzij een 2-3 overwinning tegen Nederland. Bekijk hier de samenvatting van Nederland-Oostenrijk

Favoriet Frankrijk deelt punten met Polen

Het duel tussen Nederland en Oostenrijk was niet de enige in groep D. De Fransen troffen Polen in een duel dat zou bepalen of het team van Didier Deschamps poulewinnaar zou worden. De Polen, onder aanvoer van Robert Lewandowski gooiden roet in het eten. Bekijk hier de samenvatting: 

Engeland stelt teleur in doelpuntloos gelijkspel in poule C

Engeland wist niet te winnen van Slovenië, ondanks een afgekeurde goal van Bukayo Saka en meerdere veelbelovende doelpogingen. De wedstrijd eindigde in 0-0. De Britten kunnen zich misschien wel opmaken voor een treffen met Oranje in de achtste finale van het toernooi. Bekijk hier de samenvatting: 

Servië druipt af ondanks zwaarbevochten gelijkspel

Voor de Serviers was een gelijkspel tegen Denemarken niet genoeg om te blijven hopen op een plek in de knock-outfase. Dusan Tadic en co speelden met 0-0 gelijk, waardoor Denemarken nu als de nummer twee doorgaat in het toernooi.

Feyenoord-doelman vertrekt