Afmeldingen zorgden voor verbazing bij Koeman: "Had ik niet op gerekend"

Zowel Luuk de Jong als Vincent Janssen besloot om te bedanken voor het Nederlands Elftal in aanloop naar het begin van de EK-kwalificatiecyclus. Bondscoach Ronald Koeman zag dit besluit van de twee spits niet aankomen, zo vertelde hij aan het Algemeen Dagblad.

"Ik had daar niet op gerekend en de spoeling op de spitspositie was al vrij dun", stelt Koeman. Brian Brobbey, Memphis Depay en Wout Weghorst zijn momenteel de overgebleven spitsen in de voorselectie van de bondscoach. Later vandaag komt hij met zijn definitieve selectie naar buiten.

Bezoek aan traditionele top-3

In aanloop naar het begin van zijn tweede termijn als bondscoach ging Koeman op bezoek bij Ajax en Feyenoord. Een bezoek aan Eindhoven stond ook op de planning, maar deze viel door ziekte bij trainer Ruud van Nistelrooij in het water. Deze afspraak zal op een later tijdstip plaatsvinden. Vooral in Rotterdam was Koeman onder de indruk: "De manier waarop daar wordt samengewerkt tussen spelers en staf, dat vond ik mooi om te zien. De lat ligt hoog en er wordt alles aan gedaan om samen maximaal te presteren. Het is top om te zien hoe iedereen daarin meegaat."

Feyenoord-doelman vertrekt