Oranje-kandidaat enorm belangrijk bij zege in Conference League!

Bart Verbruggen heeft zich donderdagavond weer positief laten gelden bij RSC Anderlecht. De jonge Nederlandse doelman en zijn ploeg wonnen knap met 0-1 van Villarreal en bereikten daardoor de kwartfinale van de Conference League. Verbruggen was daarin erg belangrijk.

De keeper maakte maar liefst negen reddingen en hield zo 'de nul' voor zijn ploeg. Het xG ('expected goals') van de Spanjaarden lag op 1.91. Zij hadden dus eigenlijk zo'n twee keer kunnen/moeten scoren. Dit aantal was het hoogste wat een keeper in de Conference League tegen zich heeft gehad, die toch een clean sheet wist te houden.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Met zijn sterke optreden heeft Verbruggen zich weer laten zien aan bondscoach Ronald Koeman. Later vandaag maakt hij zijn definitieve selectie bekend voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. Zeker door de blessure van Andries Noppert, en het povere spel van Kjell Scherpen, maakt Verbruggen een goede kans om daarbij te zitten. Ook zit de doelman, samen met AZ'er Jesper Karlsson, nog in de race om de speler van de week te worden in de Conference League.