Doelman voorselectie Oranje geeft ploeggenoot fikse uitbrander!

Het was een bewogen weekend voor RSC Anderlecht doelman Bart Verbruggen. De Nederlandse keeper werd vrijdag opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal, maar verloor zondag met zijn ploeg met 1-0 van AA Gent. Na de wedstrijd moest invaller Benito Raman het ontgelden bij de pas 20-jarige keeper.

Raman maakte op het veld een gefrustreerde indruk en reageerde ook zo richting zijn doelman. Daar was Verbruggen niet van gediend en dat liet hij zijn ploeggenoot weten ook. In een interview na afloop vertelde de keeper over de situatie. "We mogen elkaar best even wijzen op de dingen die goed of slecht zijn", begint hij tegenover Eleven Sports. "Je moet elkaar de waarheid zeggen. Dat morgen ploeggenoten ook bij mij doen, want ik doe dat ook. Het is normaal na zo'n wedstrijd dat er frustratie is."

Voorselectie

Vrijdag werd Verbruggen voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. "Ik ben niet verbaasd dat ik erbij zit, wel over hoe snel het allemaal gaat. Door de blessures had ik wel het idee dat het kon gebeuren. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik de internetpagina om 13.00 uur niet telkens vernieuwd heb", zegt hij bij de NOS

"Toen ik mijn naam zag staan maakte mij dat superblij en trots. Als kleine jongen droom je van het Nederlands Elftal. Ik ga mijn uiterste best doen om ze te overtuigen daar in Zeist." Binnenkort zal bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve selectie bekend maken en dan zal duidelijk worden of Verrurggen ook daadwerkelijk zijn debuut zou kunnen maken tegen Frankrijk of Gibraltar.