Doelman voorselectie Oranje krijgt het te verduren: "Zijn basisplaats is puur commercieel"

Jan Hauspie, een Belgische journalist van HUMO, heeft hard uitgehaald naar Bart Verbruggen. Volgens hem is de Nederlandse keeper, die opgenomen is in de voorselectie van Oranje, helemaal niet beter dan zijn Belgische concurrent Hendrik van Crombrugge bij RSC Anderlecht. 

Sinds dit seizoen is de Nederlander zijn Belgsiche collega voorbij gestreefd in de rangorde. Volgens Haupsie heeft dat niks met de kwaliteit van beide doelmannen te maken. "Niemand zag het aankomen. Er is maar één reden waarom Anderlecht Verbruggen op goal heeft gezet", stelt de journalist bij Café Constant. "Financieel gaat het nog altijd niet goed met de club en hij is de volgende in het rijtje die geld moet gaan opleveren."

Goede ontwikkeling

Dat lijkt tot nu toe aardig te lukken. Verbruggen speelde zich eerder al in de kijker bij Liverpool en is nu dus ook opgenomen in de voorselectie van Ronald Koeman bij het Nederlands Elftal. Laatst was de doelman nog de grote held van Anderlecht. In de Conference League wedstrijd tegen Ludogorets hield de Nederlander drie penalty's op rij tegen waardoor de Belgen de volgende ronde bereikten.

Feyenoord-doelman vertrekt