Discussie: had de goal van City afgekeurd moeten worden?

Het voetbalgevecht tussen Real Madrid en Manchester City in de halve finale van de Champions League eindigde dinsdagavond in 1-1. Vinicius Junior en Kevin de Bruyne waren de doelpuntenmakers in het Santiago Bernabeu, alleen over de gelijkmaker van de Engelsen is veel te doen.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

In de 67e minuut scoorde de Belg de 1-1 voor City. Carlo Ancelotti, de trainer van de Madrilenen, kreeg gelijk daarna ook een gele kaart. Hij had gezien dat de bal volledig de zijlijn was gepasseerd en snapte dan ook niet waarom de VAR dit doelpunt niet afkeurde: "De scheidsrechter heeft niet opgelet. De bal ging gewoon uit. Ik zag het, dus ik begrijp niet waarom de VAR niet gebruikt is."

De sportzender BeIn maakte met behulp van 3D-beelden een reconstructie van het moment. Bernardo Silva probeerde de bal binnen te houden, maar dit lukte hem uiteindelijk niet. De scheidsrechter liet het spel echter wel doorgaan.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

De bal ging dus uit en de scheids had het doelpunt moeten afkeuren, maar waarom greep de VAR dan niet in?  Itturalde González, voormalig toparbiter, legde het uit in de Spaanse krant AS: "De VAR mocht niet ingrijpen. Al ging de bal een meter buiten, dan mocht het nog altijd niet. De bal kwam namelijk nog in het bezit van Eduardo Camavinga. Technisch gesproken veranderde de bal daardoor van bezit, waardoor er een nieuwe situatie ontstond. Door die actie kon de VAR nooit ingrijpen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers