Van Dijk reageert op uitspraken van Koeman: "Heeft met generatie te maken"

Ronald Koeman is niet tevreden met de huidige gang van zaken binnen de Oranje-selectie, zo liet hij blijken tijdens de persconferentie in aanloop naar het kwalificatieduel tegen Griekenland. Virgil van Dijk kan zich vinden in de woorden van de bondscoach, maar heeft er ook een uitleg voor.

Na twee nederlagen in de Final Four van de UEFA Nations League, een nederlaag tegen Frankrijk en een magere zege op Gibraltar is het tijd voor verandering binnen het Nederlands elftal. "Het moet in alle opzichten beter. Daar zijn we ons ook heel erg van bewust. We zijn nu kort bij elkaar, maar met de bondscoach is daar al veel over gesproken de laatste tijd. In dat opzicht is de voorbereiding al een tijdje bezig", aldus de Oranje-captain in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Vervolgens gaat hij dieper in op de uitspraken van Koeman, want de oefenmeester vindt dat het allemaal 'harder' mag. "Deels heeft dat met verschillende generaties te maken. Deze spelers willen elkaar absoluut beter maken, we zijn daar continu mee bezig, maar deze generatie zoekt dat van nature misschien wat meer in het positieve. Door elkaar een goed gevoel te geven, kom je samen verder. Dat is een beetje de gedachte. Misschien kan het allemaal wel wat directer, ja. Je hoeft elkaar niet meteen af te breken, maar de lat moet wel hoog blijven liggen. Hoger ook dan in de laatste paar interlands", concludeert hij. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers