Ajax maakt selectie voor trainingskamp bekend: Bassey ontbreekt

Ajax heeft de 28-koppige selectie voor het trainingskamp in Duitsland bekendgemaakt. De meest opvallende afwezige is Calvin Bassey.

De Amsterdammers beleggen tot en met zaterdag een trainingskamp op de adidas World of Sports campus in het Duitse Herzogenaurach. Trainer Maurice Steijn laat Bassey achter in Amsterdam. Volgens De Telegraaf en Voetbal International krijgt de Nigeriaanse centrumverdediger van de clubleiding de ruimte om met Fulham in gesprek te gaan over een eventuele transfer.

Ajax sluit het trainingskamp in Duitsland zaterdag af met een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg (15.00 uur). Een week later keert de ploeg van Steijn terug in Duitsland voor een vriendschappelijk affiche met Borussia Dortmund, zondag 6 augustus om 17.00 uur in het Signal Iduna Park.

De volledige spelerslijst: Gerónimo Rulli, Jay Gorter, Charlie Setford, Sten Kremers, Owen Wijndal, Devyne Rensch, Jorrel Hato, Anass Salah-Eddine, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Mateja Milovanović, Diyae Jermoumi, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović, Silvano Vos, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Kian Fitz-Jim, Steven Berghuis, Francisco Conceição, Mohamed Daramy, Kristian  Hlynsson, Christian Rasmussen, Mika Godts en Gabriel Misehouy.

Feyenoord-doelman vertrekt