Ajax-fans mogelijk niet welkom bij 'hoog-risico wedstrijden' in Athene en Marseille

Ajax adviseert de eigen supporters de tripjes naar Griekenland en Frankrijk voor de Europa League-ontmoetingen met respectievelijk AEK Athene en Olympique Marseille nog niet te boeken. De twee Europese confrontaties worden door de Amsterdamse club als 'hoog-risico wedstrijden' gezien.

Ajax werd vrijdagmiddag tijdens de loting voor de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene. Een dag later publiceerde de UEFA het speelschema.

"De uitwedstrijden tegen AEK Athene en Olympique Marseille zijn hoog-risico wedstrijden", zo valt te lezen in een verklaring op de clubsite van Ajax. "Met betrekking tot het boeken van je reis raden wij aan het vooroverleg met deze clubs en de lokale autoriteiten van zowel Athene als Marseille af te wachten".

"Hier zal het bezoek van Ajacieden aan deze wedstrijden en de eventueel op te leggen maatregelen besproken worden. Op dit moment is het niet zeker of Ajacieden bij deze wedstrijden aanwezig mogen zijn. Na de vooroverleggen zullen wij meer duidelijkheid over de wedstrijden kunnen geven".

Europa League-schema Ajax (onder voorbehoud van wijzigingen):

1. Ajax - Olympique Marseille (donderdag 21 september, 21.00 uur)

2. AEK Athene - Ajax (donderdag 5 oktober, 18.45 uur)

3. Brighton & Hove Albion - Ajax (donderdag 26 oktober, 21.00 uur)

4. Ajax - Brighton & Hove Albion (donderdag 9 november, 18.45 uur)

5. Olympique Marseille - Ajax (donderdag 30 november, 21.00 uur)

6. Ajax - AEK Athene (donderdag 14 december, 21.00 uur)

Ook interessant