Samenvatting: Bertrand Traoré trefzeker bij Ajax-zege in Servië

Ajax is een ronde verder, maar swingt niet op bezoek bij FK Vojvodina. Uiteindelijk bracht een 1-3 overwinning een verdiende zege over twee wedstrijden en wacht een tweeluik met het Griekse Panathinaikos in de derde voorronde van de UEFA Europa League.

Woede bij Ajax-fans na beroerde eerste helft

De formatie van Francesco Farioli komt nauwelijks tot aanvallend gevaar, maar weet defensief een paar keer in gevaar te komen tegen FK Vojvodina. De Serviërs zien één poging vlak naast de paal eindigen en ook Remko Pasveer moest in actie komen in de eerste helft van het duel in de tweede voorronde van de UEFA Conference League. Het optreden en tempo leidt tot veel ergernis en woede.

Josip Sutalo zet Ajax op voorsprong in tweede helft

Het is 0-1 geworden voor Ajax! Een hoekschop van Branco van den Boomen komt op de voet van Chuba Akpom, maar de Engelsman ziet zijn inzet gekeerd worden. Josip Sutalo staat echter goed op te letten en weet de rebound binnen te werken, waardoor het verschil over twee wedstrijden twee wordt.

FK Vojvodina slaat snel terug na openingstreffer Ajax

Direct komt wederom de naam van Sutalo op het scorebord, maar ditmaal maakt de verdediger uit Kroatië een knullig eigen doelpunt. Het is niet alleen hem aan te rekenen, want ook Jorrel Hato gaat niet vrijuit na de gelijkmaker van de thuisploeg.

Schitterende Jorrel Hato-goal beslist tweeluik met FK Vojvodina

Hato maakt zijn dubieuze rol bij de gelijkmaker meer dan goed en schiet op schitterende wijze de bevrijdende 1-2 tegen de touwen. Het doelpunt van de op linksachter geposteerde verdediger betekent een definitieve plek in de derde voorronde van de UEFA Europa league.

Bertrand Traoré scoort bij rentree in A-selectie

En dat is drie! Bertrand Traorë krijgt enkele speelminuten van Farioli, maar laat direct zien dat hij het scoren nog zeker niet verleerd is. Via de binnnenkant van de paal scoort hij bij zijn rentree en beslist hij de eindstand op 1-3.

Duel gezien? Geef hier je rapportcijfers! 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers