Samenvatting: Go Ahead Eagles verliest nipt van SK Brann

Go Ahead Eagles heeft zich helaas niet geplaatst voor de derde voorronde van de UEFA Conference League en geeft het Europese avontuur geen vervolg. Op bezoek bij SK Brann werd er met 2-1 verloren in de tweede helft.

Dat betekent dat er in de derde voorronde géén tegenstander uit Schotland of IJsland afreist richting De Adelaarshorst. Een droomstart bracht de Eredivisie-ploeg na 90 seconden spelen al op rozen, maar uiteindelijk moest er in de tweede helft opnieuw afstand worden genomen van de thuisploeg. Dat lukte niet en daardoor is Go Ahead Eagles uitgeschakeld.

Go Ahead Eagles speelt wisselvallige eerste helft

Soren Tengstedt bracht het uitvak, waar 750 meegereisde supporters zaten, al pijlsnel in extase met een prachtige openingstreffer. Go Ahead Eagles had in de openingsfase het betere van het spel en zorgde voor het aanvallende gevaar, maar gaf de voorsprong vlak voor rust uit handen na een onnodige fout in de opbouw van een nieuwe aanval.

SK Brann neemt in tweede helft afstand van Go Ahead Eagles

Na een uur spelen moet de ploeg van Simonis een tweede tegenvaller incasseren, wederom in de vorm van een tegentreffer. Uit een hoekschop moet doelman Jeffrey de Lange buigen voor een knappe kopbal Fredrik Knudsen. Het betekende uiteindelijk het einde van Europees deelname dit seizoen na 60 jaar afwezigheid.

Bij Ajax, die zich proberen te plaatsen voor de derde voorronde van de UEFA Europa League, loopt het ook niet lekker...