'Oranje-staf houdt Ajacied extra goed in de gaten'

Hans Hateboer kreeg woensdagavond als vervanger van Denzel Dumfries de kans tegen Polen, maar de rechtsback stelde (opnieuw) teleur en zag er niet goed uit bij de tegengoal. Het is niet voor het eerst dat Hateboer geen geweldige indruk maakt in Oranje en dus vraagt Jeroen Grueter zich in de NOS Voetbalpodcast af of De Boer hem nog wel moet oproepen. Volgens de commentaar kijkt de staf van Oranje naar een alternatief bij Ajax...

"Hateboer begint langzaam maar zeker een punt te bereiken dat je je moet afvragen of hij nog bij de selectie hoort. Hij heeft toch genoeg kansen gekregen." De Oranje-staf houdt Sean Klaiber daarom extra goed in de gaten: "Misschien dat Klaiber een stap kan gaan maken. Daar kijken ze in de staf van Oranje wel naar, maar hij moet eerst grote wedstrijden gaan spelen en zich gaan onderscheiden. Die zou daar met zijn aanvallend vermogen misschien een rol kunnen spelen, al is hij verdedigend ook niet top."

De Boer haalde deze interlandperiode Ajacieden Davy Klaassen en Ryan Gravenberch bij Oranje. Het kwam hem op de nodige kritiek te staan, al neemt Grueter het voor De Boer op: "Logisch dat Gravenberch bij Oranje zit als er zoveel spelers geblesseerd zijn. Zo'n talentvolle jonge voetballer moet je dan onmiddellijk de mogelijkheid geven om te wennen." De volgende interlandbreak is over vier maanden, dus tot die tijd heeft Klaiber om zich te bewijzen.